dimarts, 25 de gener del 2011

Bricolatge 2: Fabricar un fermentador - (BF30)

Foradem la tapa amb el soldador
Be, doncs como que li he agafat el gustillo al tema aquest d'elaborar cervesa, amb un sol fermentador la 'cerveseria' se'm quedava petita, així que he decidit que tenia que pillar-me un  altre fermentador.

Després de donar-li moltes voltes (be tampoc no masses), vagi veure que jo mateix podia construir-me'n un d'idèntic al que vaig comprar amb el Kit.

Així que aquí deix un petit tutorial per qui vulgui fer-se'n un a casa. Es fàcil i molt econòmic.

Materials:
· Cubell de plàstic alimentari de 25 Litres amb tapa
· aixeta de plàstic alimentari 3/4"
· Airlock
· Junta per l'airlock
· Termòmetre adhesiu

Eines:

· Soldador elèctric
· Cutter
· Llima de mitja canya fina o paper de vidre
· Rotulador

Marquem  el perímetre de liaixeta
El primer (i més fàcil) es fer-li a la tapa el forat  pera poder-hi colocar l'airlock. Agafem la junta i la presentem en el centre de la tapa i marquem el perímetre amb el rotulador. A continuació fem el forat amb el soldador amb molt de compte de no pasar-nos de la ratlla. També es podria foradar amb una broca, però a veure qui es el guapo que te una broca de 14 mm a casa. A més d'aquesta manera evitem que s'esquerdi la tapa per efecte del tall.

A continuació amb un cutter tallem la rebava i amb la llima o el paper de vidre polim el forat.

Foradem amb el soldador
Muntem la junta i llest, ja tenim la tapa a punt.

Seguim amb el cubell, com en la tapa presentem l'aixeta que quedi 1 cm més o menys per sobre del cul i marquem amb el rotulador. Aquest forat serà molt més gran així que amb  molt de compte anirem fent petits forats amb el soldador per tot el perímetre per la part interna del forat.

Finalment acabem per foradar per complet tot el perímetre. Com en la tapa, traurem les rebaves amb un cutter i polirem una mica el forat amb la lima o el pape de vidre. muntem l'aixeta i la collem ben fort.

Polim una mica el forat 
Per acabar, enganxem el termòmetre adhesiu al cubell i muntem l'airlock a la tapa. Ja tenim el nostre nou fermentador llest.

No cal dir que abans d'utilitzar-lo per primer cop caldrà netejar i esterilitzar a fons el cubell, abans i després de la conversió a ser possible.


Fermentador acabat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada